Deze training is bedoeld voor predikanten, geestelijk verzorgers en studenten in dit vakgebied. We geven aandacht aan de betekenis van de mystieke oriëntatie op de levensweg en de mystagogische competentie in de begeleiding. Waar luister je naar om de mystieke dynamiek in het verhaal van de ander op het spoor te komen? Hoe kun je het onnoembare verwoorden?

Er is aandacht voor het verkennen van je innerlijke ruimte als instrument om gehoor te geven aan de spirituele dynamiek in het leven van de ander.

Luisteren naar de innerlijke bestemming is anders dan luisteren naar gevoelens, maar kan zeer therapeutisch werken omdat de ander zichzelf kan ontdekken. De mystieke weg en de mystagogische competentie worden verkend door het lezen uit De innerlijke ruimte: een spirituele weg van Maria de Groot. Zij toont zich een goede mystagoge waardoor haar woorden onze ervaring kunnen verhelderen.

Begeleiding door Petra Galama en Henk van den Berg. Georganiseerd door de Remonstranten.

Dr. Petra Galama is remonstrants, predikant, geestelijk verzorger en practicumdocent aan de opleiding Geestelijke Begeleiding (PThU). Zij is gespecialiseerd in het werken met mystieke bronnen. Zij geeft bezinningsdagen en -avonden die ruimte bieden aan innerlijke verstilling en aan het  gesprek over de eigen beleving. Zo brengt zij mensen in aanraking met hun bezieling en verlangen op de unieke weg die ieder gaat.

Drs. Henk van den Berg is remonstrants, predikant en geestelijk en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van retraites. Hij coacht mensen bij hun levensvragen en mensen die zoeken naar de juiste richting op een kruispunt in hun leven. Daarbij maakt hij ze bewust van hun kracht, waardoor ze in verbinding met zichzelf weer leren vertrouwen op hun eigen kompas.

Praktische informatie:

Data: 20-21 april 2018 of te volgen als een losse studiedag
Ontvangst 20 april om 10.00 uur en vertrek 21 april om 16.00 uur
20 of 21 april van 10.00-16.30 uur

Omdat innerlijke ruimte essentieel is, is de meerwaarde van de 2-daagse ook de stille tijd in de avond en de ochtend. Je hebt de tijd aan jezelf.

Plaats: Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal, Kloosterdreef 3, Oosterhout

Kosten: € 225 voor 2 studiedagen met stille tijd en overnachting
€ 95 per studiedag met warme middagmaaltijd

Studiepunten: tweedaagse 0,50 ECT / dag 0,25 ECT of 16 punten i.o.m. SKGV

Info en opgave: spiritwijs@your-mail.com

Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal

Kloosterdreef 3
Oosterhout
Toon op Google Maps