Zaterdag 4 juni

9:00- 13.30 uur: Symposium over Bonifatius

Symposium over de betekenis van Bonifatius voor kerk-zijn in de 21e eeuw. Bonifatius (672 – 754) is van eminent belang geweest voor de kerstening van de Noordelijke Nederlanden. Hij werd gedreven door een evangelisch ideaal, maar betoonde zich ook een zakelijke organisator, met een specifieke visie op kerk-zijn in een verdeelde wereld. Kan zijn figuur over de afstand van vele eeuwen, ons op weg helpen bij de lastige vragen waar we in kerk en maatschappij voor worden gesteld? En zo ja, wat zou dan die betekenis kunnen zijn? Sprekers op dit symposium zijn Hinne Wagenaar, als pionierend predikant verbonden aan Nijkleaster te Jorwert en Jacobine Gelderloos, werkzaam voor de Dorpskerkenbeweging van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Er is ruime gelegenheid voor discussie en gesprek. Om 11.45 uur wordt de Bonifatius Passie opgevoerd. Daarna een uitgebreide lunch. Bekijk hier het programma van het symposium. Kaarten zijn  verkrijgbaar via deze link.

11:00- 16:00 uur: Middeleeuwse markt

Middeleeuwse markt op Brink en in het dorp, met tal van marktkramen, workshops, roofvogelshow, middeleeuwse muziek, locatietheater en veel meer.

17:00- 18:00 uur: Bonifatius Passie

De Bonifatius Passie is een poëtisch verwerking in muziek en tekst geïnspireerd op het leven van Bonifatius, uitgevoerd door vrijwilligers, waarin de zoektocht van het leven een centraal thema is.

20:00- 21.30 uur: Theatervoorstelling De Weldoener 

Deze theatervoorstelling in de Bonifatiuskerk is gemaakt door het gezelschap Illustere Figuren. Kan Bonifatius ons dwars door de eeuwen heen handvatten geven voor onze blik op een steeds meer polariserende samenleving?

Zondag 5 juni

10.30 uur: Oecumenische openluchtviering.

13.00 uur: Brunch arrangementen.

14.00 uur: Matinee-voorstelling De Weldoener.

Maandag 6 juni

Er is een speciale fietstocht langs diverse historische locaties in de nabijheid van Vries (met informatiegids). Overige activiteiten zijn in voorbereiding.

Kijk voor alle informatie op de website van het Bonifatius Festival Vries.