Met de conferentie op 3 en 4 november willen de organisatoren een dialoog creëren over toenemende online discriminatie in het Midden-Oosten en vrijheid van godsdienst en levensovertuiging.

PAX werkt in Irak, Libanon en Palestina met lokale partners aan het ‘Musawat’-programma. Musawat betekent vrijheid in het Arabisch. Het programma wil jonge vrouwen en mannen te betrekken bij de aanpak van discriminatie op basis van religie en overtuigingen die plaatsvindt op sociaal, juridisch en politiek gebied én op sociale media.

Dialoog

De online conferentie ‘Digital Rights and Freedom of Religion and Belief’ heeft als doel om een dialoog te faciliteren tussen (internationale en regionale) experts, academici, activisten, beleidsmakers, NGO’s, journalisten en sociale-mediabedrijven over het beschermen en versterken van digitale rechten en vrijheid van godsdienst en levensovertuiging.

Experts

Tijdens de conferentie worden interactieve workshops en paneldiscussies georganiseerd met een verscheidenheid aan experts. Het gesprek zal gaan over digitale rechten en vrijheid van godsdienst en levensovertuiging.

Sprekers zijn onder andere speciaal gezant religie en levensovertuiging Jos Douma, policy manager Marwa Fatafta die zich bezighoudt met de bevordering van digitale rechten in het Midden-Oosten en professor Khidher Domle, die actief is als trainer media & Vredesopbouw aan de Universiteit van Duhok in Irak.

Praktische informatie

De conferentie zal in het Engels gehouden worden, professionele Engels-Arabische en Arabisch-Engelse vertaling is beschikbaar. Meer informatie is te vinden op de website van PAX.