Er bestaan nog altijd veel vormen van racisme in geloofsgemeenschappen en kerken: antisemitisme, seksisme, discriminatie van Roma en Sinti, en meer. We weten dat mensen van kleur hebben geleden onder racistisch geweld in door blanken gedomineerde kerkgemeenschappen. Deze conferentie gaat over de blijvende effecten op kerken en vredesgemeenschappen, en over manieren om de slechte patronen te doorbreken.

2023-conf-NL

Als christenen geloven we in een God die mensen heeft gemaakt naar zijn/haar gelijkenis. Om die reden zijn we dan ook allen gelijk. Ons geloof zorgt ervoor dat we ons actief tegen racistische praktijken verzetten, en roept ons op te zorgen voor gerechtigheid, te leven in harmonie en samen te bouwen aan vrede.

Centraal staat de vraag hoe dat er in de praktijk uitziet. Hoe kunnen gemeenschappen en kerken – vooral de vredeskerken – zich keren tegen de pijnlijke houdingen? Wat gebeurt er als iemand zich hard maakt tegen racisme?

Het perspectief van black, indigenous & people of colour (BIPoC) (zwart, inheems en mensen van kleur) staat centraal in de conferentie. Het doel is een veilige plek te creëren om van elkaar te leren en te delen, met een kritische, onderzoekende houding naar het verleden en heden van vredesgemeenschappen en kerken in Europa.

Klik hier om u aan te melden en om alle informatie over het evenement te lezen.

Advertentie

Kloostercast