De Amerikaanse sociologe Elaine Howard Ecklund presenteert de resultaten van haar onderzoek naar de religiositeit van westerse en niet-westerse wetenschappers en hun kijk op wetenschap en geloof. Haar conclusie: wetenschappers zien geen conflict tussen geloof en wetenschap.

Programma

Het programma bestaat uit een middag- en avondgedeelte. ‘s Middags presenteert Ecklund de uitkomsten van haar onderzoek. Hierover gaat ze in gesprek met Biomedicus dr. Francis W. Muregi (Mount Kenya University, Kenya) en intercultureel theoloog dr. Klaas Bom (PThU) en de aanwezigen. ’s Avonds vertelt Ecklund wat zij leerde van de verschillen tussen culturen. Onderzoeker en voorganger van de Compassion Global Ministries (Rotterdam) Temitope Agbana, directeur SKIN-Rotterdam drs. Madelon Grant en theoloog prof. dr. Benno van den Toren (PThU) gaan hierover met haar in discussie in een paneldebat.

Breed publiek

De conferentie richt zich op een breed publiek van zowel academici als niet-academici, uit binnen- en buitenland. De voertaal is Engels. De conferentie wil het Nederlandse debat over de relatie tussen wetenschap en geloof verrijken.

Geloviger

Ecklunds onderzoek vond plaats onder biologen en natuurkundigen in Frankrijk, Hong Kong, India, Italië, Taiwan, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Eén van haar opmerkelijke conclusies luidt: in sommige niet-westerse culturen zijn wetenschappers geloviger dan het gemiddelde.

Locatie: PThU/VU Amsterdam, De Boelelaan 1105, Amsterdam
Toegang: 15,- / 20,- euro (studenten 10,- euro)
Aanvang: 15.00 uur

Bron: PThU

Protestantse Theologische Universiteit

De Boelelaan 1105  1081 HV Amsterdam
Toon op Google Maps