Wat brengt de Eritrealunch u?

– u begrijpt Eritrese cliënten beter;
– u kunt beter contact maken met Eritrese cliënten en u weet wat belangrijke do’s en dont’s zijn als het gaat om het opbouwen van vertrouwen;
– u heeft inzicht in uw eigen culturele bagage en begrijpt hoe deze van invloed is op uw contact met Eritrese cliënten;
– met deze inzichten kunt u uw werkrelatie met Eritrese cliënten verbeteren en uw dienstverlening beter afstemmen op deze groep.

Interactieve workshop

In deze interactieve workshop ligt de nadruk op contact leggen met Eritrese cliënten en vertrouwen krijgen. Wat zijn belangrijke do’s en dont’s? U krijgt gelegenheid om situaties aan te dragen uit uw eigen werkpraktijk. Ook verwerft u verdiepend inzicht in uw eigen culturele bagage en hoe deze uw relatie met Eritrese statushouders beïnvloedt.

Forumtheater

Met forumtheater oefenen we aan de hand van scenes met situaties die u zult herkennen uit uw werkpraktijk. Ook nu is het thema vertrouwen en verbinding. Wat deze workshop zo leuk en leerzaam maakt is dat scenes daadwerkelijk worden uitgespeeld. De hoofdpersoon (iemand van Eritrese afkomst) is in contact met een Nederlandse dienstverlener. Er is onvoldoende vertrouwen. U en de andere aanwezigen worden uitgenodigd om mee te denken met het personage. Wat wil de hoofdpersoon? Wat heeft hij of zij nodig? U krijgt de gelegenheid om nieuwe ideeën aan te dragen en uit te proberen. Zo oefent u als het ware voor de werkelijkheid.

Dialoog met mensen van Eritrese afkomst

In deze dialoogsessie gaat u in gesprek met mensen van Eritrese afkomst over man-/vrouwverhoudingen en hoe u hier als hulp- of dienstverlener het beste mee om kunt gaan. Een dialoog is een gelijkwaardig gesprek tussen mensen. Het gaat niet om het vinden van de waarheid, maar om het onderzoeken van verschillende denkkaders. In een dialoog beweegt u zich out-of-the-box. U zult merken dat er verrassend veel begrip ontstaat en ruimte voor verfrissende ideeën en creatieve oplossingen.

Culinair genieten

De Eritrese keuken kent gerechten die u nergens anders ter wereld vindt, zoals het in Eritrea populaire Enjera (een soort pannenkoek). Gedurende de avond serveren we verschillende authentiek Eritrese gerechten. Laat u verrassen door deze bijzondere Oost Afrikaanse keuken!

Programma

Start workshop: 11.00 – 12.00 uur
Eritrees gerecht 1: 12.00 uur
Forumtheater: 12.30 – 13.15 uur
Eritrees gerecht 2: 13.15
Dialoog: 13.45 – 14.15
Eritrees dessert: 14.15 – einde

Data, locatie en kosten

20 september 2017: Amsterdam
21 september 2017: Eindhoven
25 september 2017: Heerenveen
26 september 2017: Rotterdam
Tijd: 11.00 – 14.30 uur
€ 95,- p.p. (als particulier)
€ 145,- p.p. (namens bedrijf, overheidsinstantie of andere organisatie)

Eritrealunch als teamactiviteit?

Een Eritrealunch speciaal voor uw team behoort tot de mogelijkheden. Wilt u een specifiek thema behandelen (bijvoorbeeld Eritrese statushouders begeleiden bij arbeidsparticipatie)? Dat kan, desgewenst ontwerpen wij workshops voor u op maat.

Cursus culturele oriëntatie voor Eritrese cliënten

U kunt buro Kleurkracht inschakelen voor de vormgeving en uitvoering van cursussen culturele oriëntatie voor (o.a. Eritrese) nieuwkomers. Wij hebben ruime kennis van de doelgroep en stemmen onze cursussen af op het referentiekader en leergewoontes van (Eritrese) nieuwkomers. Ook voor de evaluatie van reeds ingezette methodieken en instrumenten kunt u bij ons terecht.

Aanmelden: kan hier.