Op je eigen fiets Amsterdam verkennen en anderen ontmoeten

Iedereen fietst op zijn of haar eigen fiets via aangeboden routes langs bijzondere plekken in Amsterdam. De bedoeling is dat je alleen naast iemand fietst die je nog niet kent. De organisatie wil de deelnemers, fietsers, een platform bieden voor contact en ontmoeting in een ontspannen en recreatieve sfeer. De Fiets-Dialogen zijn een demonstratie van begrip en verdraagzaamheid tussen culturen en religies in Amsterdam.

Vanaf 14.00 uur in groepjes via een tussenstop naar het finishbuffet

De fietstocht start vanaf 14.00 uur. Voor persoonlijk contact en vanwege de veiligheid wordt er in kleine groepjes van vier tot acht personen gefietst. De fietstocht wordt afgesloten met een divers, koosjer en halal buffet. De locaties worden later bekendgemaakt.

Fiets-Dialogen5
Beeld door: Eventbrite.nl

Deelnemers verbinden via dialoogtasjes, een hoopvol signaal voor begrip, tolerantie en verdraagzaamheid

Alle deelnemers zijn herkenbaar aan een rugzakje met daarop het logo van de Fiets-dialogen. Naast het begin- en eindpunt is er onderweg een stop waar iedereen de tijd en ruimte krijgt om nader kennis te maken. Attributen uit de tasjes en vrijwillige verbinders helpen daarbij.

Niet fietsen? Wel meedoen!

Dan hebben we een alternatief programma vanaf 16 uur. Graag laten weten dat u niet fietst maar wel naar de afsluiting wilt komen. Dit kan per e-mail fiets-dialogen@ljg.nl. De Fiets-Dialogen richten zich niet alleen op de deelnemers, ze willen ook een duidelijk signaal afgeven aan een breed publiek in en buiten Amsterdam. De fietsers vormen met elkaar een nieuw en hoopvol signaal met betrekking tot de veel geroemde tolerantie in Amsterdam.

Wilt u meefietsen? Schrijft u zich dan in via deze link. Hier vindt u ook meer informatie. Inschrijving is verplicht. Het inschrijfgeld bedraagt €5,59 per persoon.