Met deze training op de vrijdagen 1, 15, 29 maart en 12 april leer je de verbeeldingscyclus van Hans Alma gebruiken, ervaar je hoe verwondering en verhalen vertellen met elkaar kunnen samenhangen en ga je zó naar kunst kijken dat je verwondering en verbeelding maximaal geprikkeld worden. Door dit bovendien samen met anderen te doen, raak je op nieuwe manieren geïnspireerd.

Onderlinge samenhang

De vier bijeenkomsten hangen met elkaar samen, en je committeert je aan alle vier als je je inschrijft. Dit heeft te maken met het groepsproces dat ontstaat en dat ook nodig is voor een zo groot mogelijk effect. Er is voor deze training zo veel mogelijk rekening gehouden met vakantie- en/of feestdagen. Je kunt je hieronder inschrijven. Daar vind je ook data, locatie en tijden.

Twee boeken

Voordat je aan de training begint, is het wenselijk dat je twee boeken hebt gelezen: Het verlangen naar zin van Hans Alma en Je leven in één herinnering van Jacky van der Goor. Mocht je de boeken liever niet aanschaffen, dan zijn ze via het Servicebureau van het Dienstencentrum te leen. Stuur daarvoor een e-mail naar [email protected].

Over de trainers

  • Hans Alma is hoogleraar Geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij onderzoekt de rol van verbeelding in relatie tot zingeving en levensbeschouwing, en de implicaties hiervan voor religieus humanisme. Zij heeft tevens een eigen praktijk op het gebied van coaching en training, een ‘werkplaats voor zinvol leven en werken.’ Tijdens de training werkt ze vanuit haar boek Het verlangen naar zin.
  • Aafke de Jong is danser, choreograaf (dansmaker) en tekenaar. Zij maakt multidisciplinaire dansvoorstellingen en zoekt daarin vaak (internationale) samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines. Verder geeft zij workshops op het snijvlak van beweging en ruimtelijke kunst. Aafke werkt tijdens de training met Kijkgesprekken. Kijk, denk en verwonder.
  • Jacky van de Goor is organisatiecoach, leiderschapstrainer, auteur en onderzoeker naar vitale mensen en vitale organisaties. Zingeving staat daarin centraal. Zij werkt vanuit haar eigen bureau Legende en is als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit Twente en Tilburg University. Daarnaast geeft zij lezingen, workshops en gastcolleges. Tijdens de training werkt ze vanuit haar boek Je leven in één herinnering.

Ga naar deze webpagina op de site van het Apostolisch Genootschap voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden.