Een nieuwe naam ontvangen is een belangrijke kwestie voor transgenders. De keuze van een nieuwe naam of aanspreekwoord, beter passend bij wie je bent, markeert een grote stap in een nieuw leven.

Tijdens de gebruikelijke kerkelijke afsluiting van de Amsterdam Pride klinken dit jaar stemmen van gelovige transgenders die laten horen wat transitie inhoudt en wat het betekent te worden wie je ten diepste bent. De Trans Pride Kerkdienst vindt plaats op zondag 6 augustus.

Centraal in deze dienst staat het Bijbelverhaal (Genesis 32) van Jakob, die na zijn worsteling bij de Jabbok verder leefde met een nieuwe naam.

De viering is voorbereid door leden van de werkgroep ‘Transgender en Geloof’ (Transvisie) en de voorbereidingsgroep van de Gay Pride Kerkdienst.

Met:
Jolanda Molenaar overdenking
Merel Moistra cabaretière
Gerben Eilander drama
Jos van der Bijl organist
Marian Geurtsen cantor
ds. Wielie Elhorst liturg

Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting en napraten. Dan vindt de presentatie van de brochure ‘Transgender en geloof/kerk’ plaats. De schrijvers willen bijdragen aan de zichtbaarheid van transgenders in de kerk en hun positie daar verbeteren.

Praktische informatie:

Datum: zondag 6 augustus 2017
Aanvang: 12.00 uur. Kerk open vanaf 11.30 uur.
Locatie: Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, Amsterdam