Aan de hand van twaalf uiteenlopende feesten kleurt het Princessehof een rijk beeld van persoonlijke, religieuze en culturele vieringen en herdenkingen, waarmee belangrijke momenten in het leven gemarkeerd worden. In de tentoonstelling komen het kinderfeest, Chinees Nieuwjaar, Carnaval, Pesach, het studentenfeest, de verjaardag, een selamatan, de bruiloft, Eid al-Fitr (Suikerfeest), Ketikoti, Divali en Kerst aan bod.

De verschillen tussen de vieringen zijn groot, maar eten en drinken spelen bijna altijd een belangrijke rol en daarmee ook keramiek. Heb je iets te vieren? Dan haal je het mooiste servies uit de kast. Of juist die ene (ietwat beschadigde) schaal die je nog van je oma hebt gekregen. Juist deze persoonlijke verhalen vormen het uitgangspunt van de associatieve tentoonstelling, waarin twaalf installaties te zien zijn met veel keramiek uit het depot van het museum én gekoesterde voorwerpen van feestvierders uit heel het land.

In de tentoonstelling vertellen zij in audioverhalen alles over hun viering en tradities. Ook zijn interactieve elementen aan de tentoonstelling toegevoegd. Deel je beste feestervaringen op de deur van een studentenkamer, dek een koninklijke tafel, richt je eigen kerststal in en maak een extreem feestelijke selfie in de photobooth. Feest! is van 29 oktober 2022 t/m augustus 2023 te zien in het Princessehof in Leeuwarden.

Meer informatie

Voor informatie en tickets kijk op: www.princessehof.nl/te-zien-en-te-doen/tentoonstellingen/feest.