De tentoonstelling bevat tientallen werken, waaronder schilderijen, tekeningen en sculpturen. Veel van de werken zijn nooit eerder aan het publiek getoond en komen uit de persoonlijke nalatenschap van Lotti van der Gaag.

In het museum zijn verschillende groepen werken te zien. Bijvoorbeeld enkele vroege werken met een donker kleurenpalet, maar ook een aantal latere schilderijen met uitbundige kleuren en groepen van figuren, zoals ‘Attente Supreme’ (1970) uit de collectie van het museum. Bijzonder is het schilderij ‘Festival d’Amour’ uit 1967. Drie menselijke figuren kijken ons aan, een paar voeten vliegt door de lucht, alles in het schilderij lijkt in beweging. Op dit doek bracht Van der Gaag diverse knoopjes aan.

In de werken van Van der Gaag spelen mensen een grote rol. De kunstenares verbeeldt hun gevoel en hun onderlinge relaties, soms complex, soms vrolijk, soms met spanning. Opvallend zijn de grote hoofden en de vaak dubbele paren ogen die de toeschouwer recht aankijken. Er lijken zich kleine verhaaltjes af te spelen, maar wat er precies gebeurt blijft in het midden.

Meer informatie over de tentoonstelling en de openingstijden van het museum is te vinden op de website van het Stedelijk Museum Schiedam.

De tentoonstelling Festival der liefde: schilderijen en tekeningen van Lotti van der Gaag is van 1 oktober tot 15 januari 2023 te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112
Schiedam
Toon op Google Maps