Sacred Songs bestaat sinds 2009 en is een initiatief van Culture Connection. Ieder jaar wordt het festival in een andere stad gehouden, in samenwerking met lokale zangers en koren. Curator Jeanneke den Boer is zelf geboren in Dordrecht. “Het licht van de zon, maan, sterren en prachtige luchten weerkaatst schitterend op het water dat overal door de stad stroomt”, legt ze uit. “Iedere deelnemer aan Sacred Songs heeft eigen associaties met ‘Licht’ en brengt die naar voren in de keuze van liederen, muziek en gedichten.”

flyer-voorkant

De deelnemers aan het festival vertegenwoordigen veel verschillende stijlen en cultuuruitingen. Zo brengen vrouwenkoor La Confiance en Eric Koevoets liederen van Hildegard von Bingen en hedendaagse componisten, terwijl Cici Isenia en De Zangschool swingende Caribische worship songs laten klinken. Ook is er joodse zang door Hannah Verhulst en is er Indiase meditatieve poëzie en muziek. De artistieke leiding is in handen van Monica Akihary. De veelzijdige zangeres is thuis in muziekstijlen van over de hele wereld.

Het festival vindt plaats op zaterdag 9 oktober in de Antoniuskerk aan de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht. Meer informatie over het programma en de kaartverkoop is te vinden op de website van Culture Connection.