Graag nodigen wij belangstellenden uit om mee te doen aan deze eerste editie van de Fiets Dialogen op zondag 15 mei van 14.00 tot 18.00 uur. Spring op de fiets, rijd een stukje mee en leer stadgenoten kennen. Op uitnodiging van de Liberaal Joodse Gemeente fietst divers Amsterdam door een verbonden stad.

Op je eigen fiets Amsterdam verkennen en anderen ontmoeten 
Iedereen fietst op zijn of haar eigen fiets via aangeboden routes langs bijzondere plekken in Amsterdam. De bedoeling is dat je naast iemand fietst die je nog niet kent. De Fiets Dialogen bieden een platform voor contact en ontmoeting in een ontspannen en recreatieve sfeer. Het is een goede gelegenheid om ‘andere’ Amsterdammers te ontmoeten en beter te leren kennen. Het is een uiting van begrip en verdraagzaamheid tussen culturen en religies in Amsterdam.

Vanaf 14.00 uur in groepjes een ‘route met verhalen’ fietsen 
De fietstocht start vanaf 14.00 uur. Voor persoonlijk contact en vanwege de veiligheid wordt er in kleine groepjes van vier tot acht personen gefietst. Alle deelnemers zijn herkenbaar aan een rugzakje met daarop het logo van de fiets-dialogen. Onderweg is er voldoende tijd en ruimte om nader kennis te maken.

Een hoopvol signaal voor begrip, tolerantie en verdraagzaamheid 
De Fiets Dialogen richten zich niet alleen op de deelnemers, ze willen ook een duidelijk signaal afgeven aan een breed publiek in en buiten Amsterdam. De fietsers vormen met elkaar een nieuw en hoopvol signaal met betrekking tot de veel geroemde tolerantie in Amsterdam.

Gezellige afsluiting met een hapje en een drankje 
De fietstocht wordt afgesloten met een hapje (koosjer en halal) en een drankje. Fiets je niet mee? Je bent van harte welkom bij het afsluitende gedeelte vanaf 16 uur.

Aanmelden en ticket kopen
Je kan jezelf aanmelden voor deelname via Eventbrite. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon. Klik hier om je ticket aan te schaffen. Vragen of opmerkingen? Mail naar [email protected].

PS: Neem gezellig iemand mee die, net als jij, open staat voor de ontmoeting met Amsterdammers van diverse culturele en/of religieuze achtergrond. Wel even aanmelden via Eventbrite (zie de link hierboven).