De expositie bestaat uit fotoportretten en verhalen van lhbti+-vluchtelingen, vastgelegd door fotografen Lisa van den Berg en Jennifer Knuchel. Zij ontdekten dat Nederland asielverzoeken van lhbti’ers soms onterecht afwijst, bestempeld als niet authentiek en lhbti+-asielzoekers terugstuurt naar een lhbti+-vijandige omgeving, met mogelijk een gevangenisstraf of zelfs de doodstraf ten gevolg. Er is dus nog heel wat te verbeteren in Nederland.

Tijdens de tentoonstelling wordt op 23 oktober een safe space paneldiscussie georganiseerd, waarbij lhbti+-asielzoekers uitleggen hoe het asielproces voor hen werkt en welke aannames en stereotyperingen daar bij gebruikt worden.

LGBTQ Humans of Amsterdam wil met de tentoonstelling onderbelichte verhalen van verschillende lhbti+ gemeenschappen, individuen en groeperingen onder de aandacht brengen van Amsterdammers. Dit gebeurt door foto’s, pakkende verhalen, maar ook door dialooggesprekken. In oktober vindt een themabijeenkomst/paneldiscussie plaats, met als thematische vraag: “Wanneer ben je lhbti+ genoeg?” Meer informatie is te vinden op de website van LGBTQ Humans of Amsterdam en de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

OBA Amsterdam Mercatorplein

Mercatorplein 103
1057 CA Amsterdam
Toon op Google Maps