Door de oorlog in Oekraïne beseffen we des te meer dat vrede niet vanzelfsprekend is, maar een gezamenlijk project waar élke dag aan moet worden gebouwd, zo meldt PAX. Tijdens de Vredesweek van 2022 brengt PAX Generatie Vrede samen om het gevoel van onmacht in deze onzekere tijden om te zetten in hoop. “We leren over conflict en vrede in heden en verleden, gaan de dialoog aan met verschillende generaties en zoeken antwoorden op de grote uitdagingen van onze tijd. Het is nu belangrijker dan ooit dat de Generatie Vrede van zich laat horen!”

In heel het land zetten lokale groepen, kerken en Ambassades van Vrede initiatieven op touw om aandacht te vragen voor vrede. In Utrecht organiseert PAX een centraal programma met evenementen over vrede in Europa, vredesactivisme en de rol van gender in conflict. Tijdens de feestelijke Nacht van de Vrede op zaterdag 24 september wordt de vrede gevierd vieren op verschillende plekken in Utrecht met kunst, cultuur en ontmoetingen. Op zondag 25 september wordt de Vredesweek afgesloten met de Walk of Peace in Den Haag.

PAX moedigt iedereen aan om tijdens de Vredesweek in actie te komen en mee te doen. Op www.vredesweek.nl staan inspirerende ideeën en praktische tips om je op weg te helpen. Hier komt ook promotiemateriaal en de liturgiekrant beschikbaar in de webshop van PAX. Voor vragen kan je bij PAX terecht via [email protected].

Bron: www.youtube.com