In het boek Meervoudig religieus van Joantine Berghuijs komen zulke religieuze ontdekkingsreizigers aan het woord. Ze willen hun spirituele leven verdiepen, verruimen of transformeren. Joantine Berghuijs deed onderzoek naar dit fenomeen.

Op deze avond proberen zij en andere sprekers vragen te beantwoorden als: welke paden bewandelen deze flexibele gelovigen? Waar brengt hun ontdekkingsreis ze? Zijn ze individueel op pad of betrokken bij een bepaalde gemeenschap? Is meervoudige religiositeit de toekomst van religie? En wat betekent een toename van meervoudige religiositeit voor de Nederlandse samenleving, bijvoorbeeld voor religieonderwijs, geestelijke verzorging en kerken?

Meervoudig-rel2-AUP
Beeld door: Amsterdam University Press

Over de sprekers

Joantine Berghuijs is onderzoeker op het gebied van hedendaagse religie en nieuwe vormen van spiritualiteit aan de Vrije Universiteit. In 2016 schreef zij samen met Ton Bernts het vijfde deel van God in Nederland.

Joep de Hart is als senior onderzoeker verbonden aan het Sociaal en Cultureel Planbureau en sinds 2011 daarnaast bijzonder hoogleraar aan de Protestantse Theologische Universiteit. Hij publiceerde, alleen of met anderen, boeken over jeugdsubculturen, tijdsbesteding, religieuze ontwikkelingen, volkscultuur, opvattingen over de moraal en veranderingen in het maatschappelijk middenveld.

André van der Braak (moderator) is hoogleraar Boeddhistische filosofie in dialoog met andere levensbeschouwelijke tradities. Daarnaast is hij sinds 2013 geautoriseerd zenleraar binnen de Maha Karuna Chan traditie van Ton Lathouwers. Hij is als zenleraar actief bij Zen in Baarn.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl, telefoon 020 5258142.
Aanmelden kan via deze link. U kunt uw interesse voor dit event kenbaar maken via Facebook.  

Spui 25

Spui 25-27
Amsterdam
Toon op Google Maps