Schermafbeelding 2024-05-29 204228

Heilige Huisjes Rotterdam wil de drempel verlagen voor inwoners van de stad om hun religieus erfgoed te (her)beleven, om beheerders van gebedshuizen te verenigen in een nieuw netwerk, samen met maatschappelijke partners, om nieuwe doelgroepen te kunnen aanspreken met innovatieve programmering en om Rotterdamse culturele en maatschappelijke instellingen beter te binden aan deze plekken.

Bovenal is Heilige Huisjes als festival – ook wel het Gebedshuizenfestival – bedoeld om samen met gemeenten, hun inwoners en beheerders van religieus erfgoed een nieuw perspectief te verkennen op een moderne rol die gebedshuizen kunnen spelen op het gebied van cultuur, spiritualiteit en maatschappelijke samenkomst.

Heilige Huisjes Rotterdam is begonnen in 2022 op initiatief van de Kerkvernieuwers en Gemeente Rotterdam. De eerste editie in 2022 was een succes en bood een publieksprogramma met meer dan honderd activiteiten, aangeboden door veertig participerende gebedshuizen. Tijdens Heilige Huisjes Rotterdam 2023 openden 45 gebedshuizen hun deuren voor stads- en wijkgenoten. Vier dagen langs stonden de ruimte en cultuur die deze unieke en belangrijke plekken te bieden hebben centraal in een stadsbreed festivalprogramma. Voor de editie in 2024 doen maar liefst 50 gebedshuizen in Rotterdam en omgeving mee.

Bekijk de video over Heilige Huisjes 2023

Bron: youtu.be

Ga naar deze website voor alle informatie.