Ramsey Baroud verzorgt een keynote speech met als thema De voortdurende Nakba. Baroud is een Amerikaans-Palestijnse journalist en schrijver. Hij zal ook een workshop verzorgen over het Recht op terugkeer.

Jonathan Huseman (Amnesty) geeft een workshop over Apartheid.

René de Reuver (scriba Protestantse Kerk Nederland) gaat in op de rol van de kerken. Hij bezocht onlangs Israël/Palestina en zal ongetwijfeld vertellen over zijn ervaringen.

Nederlandse politici (namen volgen) behandelen de rol van de Nederlandse politiek. Berber van der Woude zal het gesprek leiden.

Ingrid Rollema (Hope Foundation) verzorgt een workshop over de betekenis van kunst in Gaza, op de Westoever en in de Palestijnse diaspora.

Marianne Dagevos
(Podium voor Palestina) gaat in op Palestijnse literatuur.

Dichteres Amal Karam en het Orchestre Al Jamal zullen een deel van het culturele programma verzorgen.

Kosten een aanmelden

Het dagvullende programma inclusief lunch kost € 12,50. Studenten kunnen gratis deelnemen. Stuur ons een e-mail met je naam en voornaam om je aan te melden. Meer informatie en opgeven kan via deze webpagina.

Over Henri Veldhuis (1955-2018)

De in 2018 jaar overleden predikant Henri Veldhuis was filosoof, theoloog en geleerd Bijbelkenner. Hij was een tegenstrever van christenzionisten, een pleitbezorger voor de rechten van Palestijnen en een man die ook leefde vanuit liefde voor Israël. Henri was vanaf de oprichting in 2009 een gedreven bestuurslid van The Rights Forum.