Samen met u nemen we ritueel afscheid en blikken we vooruit naar een toekomst waarin we met elkaar een nieuw normaal uit moeten vinden. Er wordt in beperkte kring afscheid genomen i.v.m. de coronamaatregelen die gelden voor de uitvaartbranche. Voor 100 nabestaanden worden kaarten beschikbaar gesteld om de ceremonie live mee te maken. De kaartverkoop vindt plaats via www.stadsschouwburgutrecht.nl. Uitvaartmuziek wordt verzorgd door Siebe Palmen van Geleefde Liedjes – Live Uitvaartmuziek. Overige bijdragen van Audrey Bolder, Alinde Hoeksma, Renée van Beek, Hannah Zwaans en Onias Landveld.

Vloeken in de Kerk maakt tragikomische performancediensten met de voeten in de traditie en de klauwen in het nu. Het gezelschap nodigt voor iedere voorstelling de spannendste makers van het moment uit, om een theatrale biecht te maken waarin ze zich volledig blootgeven aan het publiek. Bij Vloeken in de Kerk bestaan geen filters, louter eerlijke verhalen. Theater, dans, muziek, filosofie en levensbeschouwing ontmoeten elkaar in een vernieuwende kruisbestuiving, waarin een danssolo overgaat in een kaarsenritueel, een preek onderbroken wordt door een sketch, en publiek veel meer is dan alleen een toeschouwer.

Met de performancediensten bouwt Vloeken in de Kerk aan een moderne plek van troost, waar verschillen plaatsmaken voor verbinding. In plaats van te focussen op maatschappelijk succes en geluk, kijkt het gezelschap de universele complexiteit van het leven diep in de ogen. De makers gooien hun wapens neer, keren zichzelf binnenstebuiten en nodigen het publiek uit hetzelfde te doen. Het Utrechtse gezelschap heeft sindsdien drie speelreeksen gemaakt in kerkgebouwen en op festivals, waaronder het zevenluik De Deugd van Tegenwoordig (o.a. op festival De Parade) en het vierluik Op zoek naar Geluk.

Vanuit een fascinatie voor de theatraliteit van kerkdiensten en een behoefte aan eigentijdse zingeving richtte Alinde Hoeksma in 2015 Vloeken in de Kerk op. Alinde is opgeleid als dramaturg en neemt tijdens de performancediensten van Vloeken in de Kerk de rol van ‘voorganger’ aan. Ze houdt van autobiografisch werk waarin makers kwetsbaar durven te zijn en heeft als missie om met Vloeken in de Kerk een plek van troost te creëren. Naast Vloeken in de Kerk is Alinde al tien jaar lang artistiek directeur van het Café Theater Festival en is ze huisdramaturg bij Theatergroep ECHO. Kijk op: vloekenindekerk.nl

Stadsklooster Utrecht

Kanaalstraat 198
3531 CR Utrecht
Toon op Google Maps