Vrijdag de 13e wordt door meerdere mensen als een ongeluksdag beschouwd maar de thema-theateravond over het Geheim van de Liefde bewijst het tegendeel!

Herinnert u het zich nog het succesvolle deel 1 van het Geheim van de Liefde in 2016? Was u erbij? De gastsprekers van toen, Abt Bernardus van Koningshoeven en Ria Grommen, psychologe alsmede Alex en Jacqueline bezorgden ons een onvergetelijke avond waarover nog lang nagepraat is.

De Metgezel in Zingeving nodigt u uit op vrijdag 13 april 2018 voor deel 2 van het Geheim van de Liefde in de theaterzaal Tiliander/Oisterwijk.

In dit avondvullend programma hebben wij twee andere gastsprekers die veel te vertellen hebben over het boeiende en steeds actueel blijvende thema:

Désanne van Brederode, de grote Nederlandse schrijfster en filosofe

Zij debuteerde in 1994 met de roman Ave verum corpus/Gegroet waarlijk lichaam. Hierna volgden de veelgeprezen romans Mensen met een hobbyOpstaan en het met de Gerard Walschap literatuurprijs bekroonde Hart in Hart in 2007.

Van Brederode publiceerde onder meer in De Groene Amsterdammer. Van 2006 t/m 2008 verzorgde zij regelmatig een column in het televisieprogramma Buitenhof. Sinds de zomer van 2012 is Van Brederode actief betrokken bij Het Syrische Comité als adviseur en bestuurslid. Nog steeds schrijft zij met grote regelmaat krachtige columns over levensbeschouwelijke thema’s.

In een openhartig gesprek in april 2016 in het programma De Verwondering (NPO2) vertelt zij over: Wat gebeurt er met je als je erachter komt dat je echtgenoot je vijf jaar lang heeft bedrogen met een ander en dat uit deze relatie een kind is geboren? Deze ervaring verwerkte zij in haar roman Vallende Vorst. Maar daarmee was het verhaal voor haarzelf niet af. Dat je het niet waard bent om de waarheid aan te vertellen, dat de waarachtigheid in de relatie om zeep geholpen werd, daar had ze het meeste hartzeer van. Voor Van Brederode lag het niet voor de hand om troost te zoeken in haar kerk: ze had geen behoefte om nog vóór ze de bodem van haar vallen had bereikt op te staan. Terugkijkend kan ze zeggen dat de relatie weliswaar voorbij is, maar dat de liefde is gered.

Alfons Vansteenwegen, de gekende seksuoloog en relatietherapeut uit Vlaanderen

Vansteenwegen was jarenlang voorzitter van het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen aan de KU Leuven. Hij is de auteur van bestsellers als Liefde is een werkwoord,( in 10 vertalingen en met reeds 45 herdrukken)  Ondanks de liefdeLiefde na verschil en Het kleine boek liefde. Zijn werk werd bekroond met de prestigieuze tweejaarlijkse Nederlandse seksuologieprijs van Emde Boas-Van Ussel. Voor zijn levenslange werk in de seksuologie kreeg hij in juni 2011 de internationale onderscheiding: de gouden medaille van de World Association for Sexual Health.(WAS)

In 2017 verscheen zijn nieuwste boek: Als liefde zoveel jaar kan duren, genieten van liefde na 50.

Lees hier verder.