original-7BBC899E-3E01-4849-A6FB-8FBA36450334 – kopie

Steeds meer mensen leven met obesitas. En dus leven er steeds meer mensen met een stigma. Tijd om die stigma’s eens aan de tand te voelen en de plaats van obesitas in de maatschappij onder de loep te nemen. Want is ‘body positivity’ goed omdat het iedereen in diens kracht zet, of stimuleert het juist een ongezonde leefstijl? En is een vroegtijdige behandeling van obesitas noodzakelijk, of is een gesprek over gewicht juist stigmatiserend en hoort dit helemaal niet in de spreekkamer thuis? Weet u het?

Sprekers

Tijdens het Grote Obesitasdebat zullen Maartje Poelman (gezondheidswetenschapper), Jutka Halberstadt (psycholoog kinderobesitas), Larissa Verhoeff (columnist, schrijver en ervaringsdeskundige), Tanja Traag (hoofdsocioloog CBS), Ahmet Demirkan (chirurg met aandachtsgebied obesitas) en Judith Tielen (Tweede Kamerlid VVD) hun visie op verschillende obesitasthema’s geven. Verwacht een interactieve avond op het scherpst van de snede!

Waar en wanneer?

We zien u graag verschijnen op 1 november om 18:30 uur in het NEMO Science Museum te Amsterdam. U wordt verwelkomd met een welkomstdrankje en er is een borrel achteraf.

Inschrijving en kosten

U kunt zich hier inschrijven. Kosten: €3,50,-.

Ook zal het Grote Obesitasdebat online te volgen zijn. Schrijf je om het debat te volgen ook in voor een gratis ticket voor de livestream via deze link, dan ontvang je voor aanvang van het debat de link naar de livestream via je email.

Tot 1 november!

De organisatie van Het Grote Obesitasdebat.

original-7BBC899E-3E01-4849-A6FB-8FBA36450334