In het nieuwste nummer van Filosofie Magazine vertelt Tarawally hoe de Afrikaanse Ubuntu-filosofie hem inspireert tot gesprek. De kerngedachte van Ubuntu: ik ben omdat wij zijn. Tarawally: “We moeten veel nieuwsgieriger zijn naar elkaars ervaringen en daarnaar durven vragen, maar we verliezen onszelf in angst en gaan dan in de aanval. Terwijl we ons beter kunnen afvragen hoe we de angst en frustratie van de ander kunnen begrijpen”.

Wij zijn blij om Babah Tarawally als gast te verwelkomen. Oprechte ontmoetingen en nieuwsgierigheid naar de ander zijn van groot belang om een nieuwe manier van denken te stimuleren. Of, volgens zijn eigen filosofie: “Ik word wijzer in het gesprek.”

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan dit gesprek met Babah Tarawally!

Op 20 november vindt een tweede bijeenkomst plaats met Ebissé Rouw. De gespreksavonden op 23 oktober en 20 november worden geleid door jonge vrouwen die ook hun eigen ervaringen en worstelingen rond het thema delen. Zij gaan een persoonlijk gesprek aan met de gastsprekers, waarbij zij de vragen uit het publiek meenemen. De gesprekken vinden plaats in het Graalhuis maar zijn ook te volgen via live-stream. Geef je op en maak deel uit van onze ´learning community´!

Informatie en opgave

Begeleiding: Marieke van Andel
Datum: vrijdag 23 oktober
Tijd: 20.00 tot 21.45 uur, inloop vanaf 19.45 uur.
Deelnemers: (m/v), maximaal 9 in het Graalhuis (Nieuwegracht 51, Utrecht) of via live stream
Kosten: €15 live en €7,50 via live stream.
Aanmelden: vóór 21 oktober via [email protected].

Uitnodiging Witte Huiswerk – interactieve avonden Graalhuis – smaller.doc

Het GraalhuisNieuwe Gracht 51
Utrecht
Toon op Google Maps