Als redacteur strijdt Ebissé Rouw al ruim 15 jaar om zwarte schrijvers meer podium te bieden in Nederland en uiteindelijk een onlosmakend onderdeel van de Nederlandse literatuur te laten vormen. Momenteel werkt zij bij de Raad voor Cultuur als adviseur en is zij als redacteur van Dipsaus Publicaties verbonden aan Uitgeverij Pluim. Afgelopen 31 oktober kwam haar nieuwste samengestelde boek uit: ‘AfroLit; Moderne literatuur uit de Afrikaanse diaspora’. Nu willen we haar een podium bieden en met haar in gesprek gaan over racisme, wit privilege en inclusie.

Wij zijn blij en vereerd om Ebissé Rouw als gast te verwelkomen. Oprechte ontmoetingen en nieuwsgierigheid naar de ander zijn van groot belang om een nieuwe manier van denken te stimuleren.

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan dit gesprek met Ebissé Rouw!

Het Witte Huiswerk op 20 november wordt geleid door Maria Platteeuw, die ook haar eigen ervaringen en worstelingen rond het thema deelt. Zij gaat een persoonlijk gesprek aan met Ebissé Rouw, waarna er ruimte is voor een gesprek met het publiek. De gesprekken vindt online plaats via het platform Zoom. Geef je op en maak deel uit van onze ‘learning community’!

Op 23 oktober vond een eerste bijeenkomst plaats vanuit dezelfde invalshoek met een andere spreker: Babah Tarawally.

Informatie en opgave

Begeleiding: Maria Platteeuw
Datum: vrijdagavond 20 november
Tijd: 20.00 tot 21.45 uur, inloggen kan vanaf 19.45
Deelnemers: (m/v) via Zoom
Digitaal ticket: €7,50
Aanmelden: t/m 18 november via [email protected]

Uitnodiging Witte Huiswerk – 20 11 2020