De kloosterbioscoop is onderdeel van het programma-aanbod van de Dominicanenkerk in Zwolle en wordt tevens aangeboden in het kader van het programma Bezinning & Inspiratie van de protestantse Adventskerk-Oosterkerkgemeente.

Over de documentaire

Nederland hield tussen 1934 en 1938 de grenzen steeds meer gesloten voor de vele vluchtelingen uit Duitsland. Maar na de Kristallnacht, november 1938, mogen er 1500 Joodse kinderen met kindertreinen naar Nederland komen. De dan veertienjarige Hajo Meyer is één van hen.

Op het eind van zijn leven gaat hij terug naar de huizen waar hij als vluchtelingenkind woonde en herleest hij de brieven die hij aan zijn ouders schreef. Zijn ervaringen als vluchteling in Nederland, en later ook in Auschwitz, hebben een grote impact gehad op de rest van zijn leven. Als vredesactivist richtte hij bijvoorbeeld ‘Een Ander Joods Geluid’ op, dat staat voor Israël en Palestina en tegen bezetting en geweld.

Filmmaker Jacqueline de Bruijn is zelf aanwezig en zal een toelichting geven. De film wordt getoond in het bovenoratorium, dat enkel toegankelijk is per trap.

Donderdag 20 juni | 20.00 – 21.30 uur Dominicanenkerk Zwolle (bovenoratorium) | € 7,50. Voor tickets, ga naar: www.dominicanenzwolle.nl.

hajo851of-11_1280x1280xm
Hajo Meyer en documentairemaakster Jacqueline de Bruijn Beeld door: fairtradepalestine.org