Ten eerste is er een lezing over Inheemse Genocide in Amerika door Cameahwait op dinsdag 4 oktober in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Cameahwait geeft sinds 2019 lezingen over de geschiedenis en situatie van Inheemse volkeren uit Amerika die tot op de dag van vandaag worden onderdrukt.

Ten tweede is op woensdag 12 oktober het Festival Indigenous Liberation Day met als thema Repairing our Past, Present and Future, beginnend met een solidariteitsmars om 16.30 uur op de Dam gevolgd door diverse activiteiten tot en met 23.00 uur in en rond Pakhuis de Zwijger.

Tenslotte is op donderdag 13 oktober de workshop Towards Reparatory Justice in Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam (Engelstalig).

De activiteiten zijn gericht op aandacht voor minder bekende perspectieven op de klimaatcrisis, op healing, op culturele waarden en solidariteit. De activiteiten op en rond Indigenous Liberation Day (12 oktober) worden georganiseerd samen met diverse groepen uit de Inheemse diaspora, evenementen en activiteiten voor dekolonisatie en herstel vanuit Inheemse perspectieven en kosmovisie. Nieuw Wij is mediapartner.

unnameds

Bekijk ons dossier

Ricky Leong (2)

Deel van Dossier

Indigenous Liberation Day

Indigenous Liberation Day is jaarlijks op 12 oktober, de dag dat Columbus in 1492 Abya…