“Het mooie van kunst is dat het niet alleen iets is om te horen of te zien, maar ook uitdaagt om in beweging te komen,” zo schrijft de organisatie. “We nodigen je uit om in te stappen en mee te doen. Samen betreden we de wereld van compassie in de beeldende kunst en muziek, in theater, film en dans.”

Programma Inspiratiedag

Het gaat volgens de organisatoren om een gevarieerd programma, waarin verschillende kunstvormen vloeiend in elkaar overgaan. “Met momenten van rust, van chaos, stilte en van hectiek. En er is volop tijd om met elkaar in gesprek te gaan, bijvoorbeeld tijdens de heerlijke, vegetarisch lunch. In gesprek gaan, je laten raken en in beweging komen. Dat sluit naadloos aan bij het motto van de Beweging van Barmhartigheid: Zien, Bewogen worden en in Beweging komen.”

Op zondag 8 oktober 2023 gaan deelnemers samen op zoek naar manieren van omgaan met actuele problemen in de samenleving. “Dat doen we onder de bezielende begeleiding van zes kunstenaars: Tom Heerschop, Remy Neumann, Peter Rombouts, Martin Schravesande, Brecht Hermans en Lonne Wennekendonk. De dag wordt begeleid door Ron van Es, mentor, spreker, schrijver en maker bij School for Purpose Leadership.”

Praktische gegevens

Datum: Zondag 8 oktober 2023.
Tijd: van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie: Kloosterhotel Zin, Boxtelseweg 58, 5261 NE Vught
Route-informatie: Contact – Kloosterhotel ZIN

Kosten: 50 euro, een vegetarische lunch is inbegrepen.

Meer informatie en opgave is te vinden op deze webpagina.