Dat is geen overbodige luxe. Technisch gezien kun je tegenwoordig binnen een seconde contact hebben met iemand aan de andere kant van de wereld, maar in de trein staart iedereen op zijn eigen schermpje.

Beoefen je de vipassana-meditatie en word je niet alleen geïnspireerd door het boeddhisme, maar ook door een of meer andere religies? Dan is deze retraite voor jou bedoeld. Waar zit de vreugde en waar de pijn van het combineren van verschillende religies? Waarin verschillen we, wat hebben we gemeen en wat kunnen we van elkaar leren?

Hoe kunnen we met elkaar verder om deze wereld tot een plek te maken waar iedereen zich veilig voelt? Een plek waar verbinding centraal staat en verschil ons niet verdeelt?

We zullen stil zijn en mediteren. We luisteren ook naar ervaringsverhalen van mensen met diverse religieuze achtergronden (boeddhisme gecombineerd met christendom, jodendom, hindoeïsme en islam), doen insight dialoque-oefeningen begeleid door Inez Roelofs en zingen religieuze liederen uit diverse tradities onder leiding van Andrea Hauser. ’s Avonds zijn er overwegingen van Jotika Hermsen en predikant Sietse Visser. We sluiten de retraite af met een meditatieve, interreligieuze viering.

Meer informatie over deze vipassana-retraite

Periode: 2-7 november 2018, aankomst vrijdagmiddag vanaf 14 uur, aanvang 16 uur.
Vertrek woensdag na de lunch ca. 13 uur.
Locatie: Internationaal Theosofisch Centrum Naarden, www.itc-naarden.org
Kosten: 265 euro, inclusief een exemplaar van het tijdschrift MiX, over flexibel geloven
Meer informatie: Frieda Pruim, fpruim@telfort.nl
Opgave: via de website van Sangha Metta.

Internationaal Theosofisch Centrum Naarden

Valkeveenselaan 19
Naarden
Toon op Google Maps