Deze lezing heeft als doel het gedachtegoed van Johan H.E. Ferrier, de laatste gouverneur en eerste president van Suriname, levend te houden. Met de lezing wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor Suriname. We leggen de focus op emancipatie en de kracht van diversiteit. Tegelijkertijd geven we bekendheid aan het werk van de stichting Johan Ferrier Fonds.

Het belooft dus weer een bijzondere Johan Ferrier lezing te worden, waarbij de actualiteit van Suriname -grote onzekerheid over het heden en de toekomst als gevolg van de diepe economische crisis en maatschappelijke onrust- aan de orde komt evenals de veelzijdigheid van de relatie tussen Suriname en Nederland. Spreker Sheila Sitalsing zet met haar karakteristieke scherpzinnigheid en gevoel voor humor mensen aan het denken en aan het praten. Genoeg stof tot praten dus!

Het programma:

Vanaf 19.15 uur heten wij u van harte welkom met koffie, thee en keksie. Om 20.00 uur gaat de avond van start. Journaliste en presentatrice Aldith Hunkar leidt ons door het verrassende programma. Het wordt weer een afwisselende en dynamische avond, waarbij we serieuze onderwerpen afwisselen met muziek en zang. Na afloop is er tijd om bij te praten onder het genot van Surinaamse versnaperingen.

Stichting Johan Ferrier Fonds:

Stichting Johan Ferrier Fonds De Johan Ferrier lezing is ingesteld in 1995, ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen van de Universiteit van Suriname. Na een aantal lezingen in zowel Suriname als Nederland werd in 2014 de lezing voortgezet met het thema ‘Joan Ferrier in gedachten’. De lezing werd georganiseerd door het Johan Ferrier Fonds, de stichting die Joan Ferrier (†2014) in 2009 had opgericht. De stichting heeft het doel maatschappijontwikkeling in Suriname te bevorderen door het steunen van kleinschalige projecten op gebied van onderwijs en cultuur.

Aanmelden en locatie:

Heeft u zich al aangemeld? Dan hoeft u niets meer te doen. Wilt u zich alsnog aanmelden? U bent van harte welkom! Als u een mail stuurt naar lezing@johanferrierfonds.nl, dan zetten we u op de gastenlijst. De toegang tot de lezing is gratis, uw bijdrage voor het dekken van de kosten is meer dan welkom.

We verheugen ons erop u op donderdag 24 mei, vanaf 19.15 uur welkom te mogen heten in de Koningskerk (Van ’t Hofflaan 20) in Amsterdam.

Meer informatie:

Voor meer informatie over de stichting en haar werk, klik hier.

Bron: Stichting Johan Ferrier Fonds