De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. Mensen met de minste invloed worden het hardst getroffen. Nu al kampen mensen in Azië, Afrika en bijvoorbeeld het Amazonegebied met hittegolven, watertekorten en verwoeste oogsten. En ook in Nederland is de opwarming van de aarde merkbaar. Een steeds bredere beweging van jongeren, wetenschappers, ondernemers, werknemers, grootouders, wil dat het roer omgaat. Wij willen eerlijker en daadkrachtiger klimaatbeleid. Want de klimaatcrisis dendert voort. Maar de politiek treuzelt.

Keer op keer kiest de overheid voor vervuilende bedrijven en hun aandeelhouders en niet voor het recht op een leefbaar en veilig leven voor mensen in Nederland en daarbuiten. Met ons belastinggeld. Dat kan én moet anders. De politiek moet in Den Haag en de Europese Unie haar macht gebruiken. Groener, eerlijker, nu!

Daarom hebben wij met 11 organisaties de Klimaatcrisis Coalitie opgericht. We gaan in 2021 de druk op de politiek opvoeren. Met lokale groepen in 30 steden in Nederland. En we beginnen met het Klimaatalarm op 14 maart.

Ook gelovigen in actie voor het klimaat!

Ook een brede beweging van christenen, moslims en andere gelovigen in Nederland komt in actie en slaat #klimaatalarm op 14 maart. Nieuw Wij is hierbij nauw betrokken en volgt alles rond het Klimaatalarm, met speciale aandacht voor de levensbeschouwelijke stemmen gericht op het behoud van de aarde. Contact? Mail naar: [email protected].