Op 1 april verwelkomen we de Baha’i, volgens hen de aloude religie voor deze tijd. De aarde is slechts één land waarvan de mensen de burgers zijn. Dit is een uitspraak van de Stichter van het Bahá’i-geloof en leidend voor de bahá’ís over de hele wereld. De mensheid heeft zich – volgens het Bahá’i-geloof – in duizenden jaren ontwikkeld en staat nu op de rand van volwassenheid. De puberteit echter en het zoeken naar wereld vrede gaat met vele problemen gepaard. Is het uitzichtloos? Nee, volgens het Bahá’í-geloof is het een voorstadium van een fase waarin de mensheid volwassen wordt en zich ook zo gedraagt.

Volgens het Bahá’í-geloof is de mens een ziel en heeft het een lichaam. Geestelijke groei en het anderen helpen zijn essentieel in dit aardse bestaan. De Profeten hebben altijd tot doel gehad de mens te helpen zich te ontwikkelen en te laten zien wat het goede is in de tijd waarin deze leeft. Deze tijd is echt anders dan voorheen. Ook voor deze tijd heeft de Aloude Religie zich vernieuwd. Eén wereld, één religie, één God. Dat zijn basisprincipes van het Bahá’i-geloof die mij erg aanspreken. En nog veel anderen zoals overeenstemming tussen wetenschap en religie, gelijkwaardigheid van alle mensen en de plicht om bij te dragen aan een betere samenleving. Bert Kersten vertelt er graag meer over.

Datum: 1 april 2023. Tijd: 19:30 – 21:30 uur. Locatie: Wielercafé Parijs is nog ver. Adres: Spinbaan 21c, 7005 AD Doetinchem.

Meerdere bijeenkomsten

Er volgen in Doetinchem in deze reeks meer bijeenkomsten. Op 9 juni zal het bijvoorbeeld gaan over Amadiyya. En op 24 juni wordt Adidam verwelkomd. Houd daarvoor https://www.kunstenfilosofiecafe.nl/ in de gaten.