We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het gesprek van het jaar. Verrijk onze dialoog met jouw kennis, ervaring en vragen. Samen kunnen we de toekomst van onze jeugd vormgeven en een betere wereld creëren. Hoor je bij een van deze 3 groepen? Voel je welkom om deel te nemen aan deze belangrijke discussie. Kijk voor meer informatie en tickets op https://leidersvoordetoekomst.nl/.

https://youtu.be/6l8MPXvIcvs
Bron: youtu.be
Vida Niazian – kopie
Vida Niazian

Organisator Vida Niazian:

“Onze generatie wordt geconfronteerd met ongekende uitdagingen. We richten ons met liefde en toewijding aan het ondersteunen, begeleiden en adviseren van de jongere generaties. Desondanks ervaren we soms dat hoe harder we ons inzetten, hoe verder we van elkaar verwijderd raken. Het is hartverscheurend om te constateren dat onze reacties ontoereikend lijken te zijn als het aankomt op de vragen van de jeugd met wie we samenleven en werken.

Onlangs sprak ik met een moeder wiens 9-jarige dochter, op advies van school, al bij een psycholoog was geweest om haar faalangst aan te pakken. Nu ze op de middelbare school zit, lijkt ze een complexe faalangst over haar faalangst te hebben ontwikkeld. Wat nog erger is, ze heeft het vertrouwen verloren in haar docenten, hulpverleners en, misschien wel het pijnlijkst, in mij, dat ik haar ooit zou kunnen helpen.

De jongeren voelen deze brede maatschappelijke onzekerheid scherp aan bij hun ouders, leraren, begeleiders en leiders. Ze internaliseren het en krijgen onterecht het gevoel dat er iets mis is met henzelf. Ze raken verlamd, verliezen hun motivatie en worstelen met depressieve gevoelens. Je kunt ze geen ongelijk geven in een wereld waar menselijkheid tot een minimum is beperkt en efficiëntie tot een maximum.

Maar hoe kunnen we dan nieuwe antwoorden vinden?

Deze overgangsfase, waarin het vertrouwde systeem niet meer prima lijkt te werken en het nieuwe nog niet volledig is uitgedacht, heeft nieuwe soorten experts voortgebracht. Vernieuwers die worden gedreven door hun eigen pijn of de pijn van hun kinderen, om alternatieve oplossingen te bedenken voor wat ontbreekt of verbeterd kan worden. Ze zijn voortdurend bezig met het formuleren, testen en implementeren van nieuwe antwoorden en deze om te zetten in praktische hulpmiddelen.

De Driehoek van Nieuwe Antwoorden

Op dit moment ontbreken vaak nog standaardlijnen en structuren zodat deze drie groepen elkaar vinden. Stel je de waarde voor om ze samen te brengen en daarmee synergie te creëren tussen ouders, jongeren en nieuwe experts in een vernieuwend en gelijkwaardig gesprek. We moeten niet langer geïsoleerd zoeken, maar samenwerken om complexe vraagstukken aan te pakken, met het vertrouwen dat we samen de kennis, creativiteit en vaardigheden hebben om deze uitdagingen aan te gaan.”

Kijk voor meer informatie en tickets op https://leidersvoordetoekomst.nl/.