Door goed te luisteren naar zijn eigen gevoelens kwam hij Gods wil met zijn leven op het spoor en leerde hij de juiste keuzes te maken. Troost en vreugde zijn daarin wezenlijke woorden op het kompas van zijn leven.

Deze midweek retraite is een kennismaking met Ignatius met drie zoom-bijeenkomsten:

maandag 15 november 20.00 uur: inleiding en kennismaking

dinsdag 16 november 20.00 uur: gesprek met Nikolaas Sintobin sj

vrijdag 19 november 20.00 uur: terugblik en afsluiting

Daarnaast is er elke morgen een Ignatiaanse meditatie en elke avond een levensgebed. Tussendoor kunnen via de chatbox van kloosterindecloud.nl gedachten en ervaringen worden gedeeld.

Kosten: € 50,-

Aanmelden kan via dit emailadres: [email protected]

Het volledige programma en meer informatie over Klooster in de Cloud is te vinden op deze webpagina.

Over de Getijdengemeenschap de Binnenkamer

De Getijdengemeenschap de Binnenkamer wil een gemeenschap zijn waar op de adem van de getijden gebeden en gedankt wordt en de schriften opengaan. Ze zoekt de vernieuwing in eigentijdse vormen van de eeuwenoude monastieke traditie.

De getijdengemeenschap is grotendeels “virtueel”, dat wil zeggen dat veel activiteiten zich afspelen op het internet, in ons “klooster in de cloud”.

Het klooster in de cloud biedt een vertrouwelijke omgeving waarbinnen participanten met elkaar een gemeenschap vormen, zonder de noodzaak van een fysieke locatie. Iedereen kan op een eigen wijze, eigen plaats en eigen tijd participeren in dit klooster.

Uiteraard willen we ook ruimte bieden voor  ontmoeting. Deze ontmoetingen vinden plaats op Nieuw Hydepark in Doorn, van waaruit ook de dagelijkse getijdengebeden worden uitgezonden.

De stichting is actief sinds 2018. Stap voor stap worden de mogelijkheden uitgebreid en groeit de gemeenschap.