In shinto worden Bomen, bergen, rivieren en de zee met goden geassocieerd en geëerd. Binnen de rituele praktijk van shinto staat het streven naar harmonie tussen de mens en natuur centraal. Hoe wordt deze verhouding tussen mens en natuur begrepen? En hoe krijgt deze denkwijze vorm in de praktijk? Religiewetenschapper Aike Rots legt uit wat shinto is en wat haar invloed op de moderne Japanse samenleving en natuurconservatie in Japan is.

Aike Rots is religie- en Azië-wetenschapper en werkt als universitair hoofddocent aan de Universiteit van Oslo. Hij is de auteur van onder andere Shinto, Nature and Ideology in Contemporary Japan: Making Sacred Forests (2017) en de co-redacteur van Sacred Heritage in Japan (2020).

De lezing is gratis toegankelijk via een livestream. Als de coronamaatregelen het toelaten, kan een beperkt aantal deelnemers de lezing in de zaal volgen. Op dit moment is daar nog geen zicht op. Meer informatie over de lezing en aanmelden kan via de website van Radboud Reflects.