Read My World is sinds 2012 een toonaangevend platform voor het geschreven en gesproken woord uit de hele wereld. Elk jaar legt men de nadruk op een regio in de wereld waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken. Read My World biedt ruimte voor schrijvers van ver en dichtbij, soms nog onbekend maar altijd spraakmakend.

Travis Alabanza
Schrijver, performer en theatermaker wiens werk in gerenommeerde publicaties als de BBC, The Guardian en Vice is verschenen.
Helon Habila
Nigeriaanse schrijver, schreef o.a. het veelgeprezen boek The Chibok Girls: The Boko Haram Kidnappings and Islamist Militancy in Nigeria.
Logan February 
Multidisciplinaire Nigeriaanse dichter brengt zijn werk tot leven in verschillende talen, waaronder het Nederlands, Duits, Italiaans, Spaans en Yoruba.
Wana Udobang
Schrijver, dichter, performer, curator en verhalenverteller, heeft opgetreden in Afrika, Europa en de VS en verkent thema’s als vrouwelijkheid, herinneringen en genezing.
Belinda Zhawi
Zimbabwaanse literaire- en geluidskunstenaar gevestigd in Londen, experimenteert met geluids- en tekstprestaties en heeft residencies gehad bij verschillende kunstorganisaties.

 

Kit de Waal
Schrijver van meerdere geprezen romans en finalist voor diverse literaire prijzen, brengt een unieke kijk op de wereld met haar Ierse en Caribische achtergrond.

 

Kijk voor alle profielen en achtergronden op www.readmyworld.nl