In deze klimaatwakes willen we onze zorgen over de aarde met elkaar delen. In een programma van een uur is ruimte voor bezinning, interactie en inspiratie. Veel mensen die zich inzetten voor het klimaat, raken vermoeid of ontmoedigd, omdat er slecht wordt geluisterd naar hun protest-stem. Omdat ze duidelijk een onleefbare toekomst voor zich zien door een te grote opwarming van de aarde. In deze klimaatwakes willen we elkaar vasthouden en hoop en moed doorgeven.

Vanuit verschillende levensbeschouwingen zal gezocht worden naar inspiratie om te beschermen wat kwetsbaarder is dan de mens. Naar het besef dat we onderdeel zijn van alles wat is. Om ons met nieuwe moed in te zetten. Om het leven te vieren!

Klimaatwake 26 september

Tijdens de wake op 26 september spreekt acteur en mensenrechtenactivist Bright Richards. Hij vertelt over zijn ontmoeting met het Ogoni-volk dat vanuit Nigeria naar Zuid-Afrika uitweek door vervuiling van de oliemaatschappijen Shell en Total. Hij vraagt zich af hoe we in het Westen met deze problematiek verbonden zijn. Verder zingt Sandra Charoe twee mantra’s uit het Hindoeïsme. En ook het Klimaatkoor zingt enkele liederen.

Graag nodigen we je van harte uit voor deze maandelijkse klimaatwakes. Welkom op 26 september, 31 oktober, 21 november en 12 december 2023.
Tijd: 20.00 uur. Locatie: Dominicuskerk, Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam.

Eva Martens, pastor Dominicuskerk
Ingeborg de Lange
Joke Bergshoeff
Elske Scholte

Contact: 06-53338586