Arie Nico Verheul is een van de drijvende krachten achter het dialoogplatform voor de verschillende godsdiensten in Utrecht. Arie Nico is remonstrants predikant en godsdienstwetenschapper.

Manuela Kalsky houdt zich bezig met de vloeibare religiositeit: mensen die verschillende religieuze tradities in hun leven combineren: christendom en boeddhisme, of jodendom met boeddhisme of natuurgodsdiensten met Mariaverering. Zij bekleedt de Edward Schillebeeckx-leerstoel aan de Vrije Universiteit en is verbonden aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving.

Tom Mikkers opereert al jaren op de grens van de kerk. Hij heeft een open oog voor waar het spirituele zich ook buiten de kerk laat zien. Dat wordt ook duidelijk in zijn meest recente boek Hallelujah Eurovision, De magie van het songfestival, dat hij samen met Hijlco Span schreef. Tom was jarenlang algemeen secretaris van de Remonstranten en is nu voorganger bij de Vrijzinnigen in Wassenaar.

Het wordt een veelkleurige, inspirerende en boeiende avond, muzikaal omlijst door de prachtige muziek van Annass Habib. Deze Marokkaanse zanger brengt klassieke en oude traditionele Arabische, Aramese en Byzantijnse, christelijke muziek. Annass doceert klassieke Arabische muziek.

Interesse?

LET OP: Aanvankelijk was een fysieke bijeenkomst gepland zoals hier ook was aangekondigd. Deze is echter afgelast. Maar luisteren kan wel, en dat is gratis. Je kunt iets voor 20.00 uur inloggen via een link op www.geertekerk.nl en het seminar via audio (‘Radio Geertekerk’) volgen.

Geertekerk Utrecht

Geertekerkhof 23
Utrecht
Toon op Google Maps