In samenwerking met Republiek Allochtonie en Nieuw Wij heeft historicus Tayfun Balçik van The Hague Peace Projects drie maanden lang systematisch alle berichtgeving over moslims in De Telegraaf, de Volkskrant, NRC en het Algemeen Dagblad bijgehouden. De avond, die wordt gemodereerd door onderzoeksjournalist Zoë Papaikonomou (‘Heb je een boze moslim voor mij?’), begint met een presentatie van de belangrijkste resultaten van de inhoudsanalyse door Tayfun Balçik.

Vertegenwoordigers van de kranten zijn uitgenodigd om een reactie te geven op de bevindingen. Ook zal Ibtissam Abaaziz van Meld Islamofobie reageren op het onderzoek en een vergelijking trekken met de data die zij in die periode bij Meld Islamofobie hebben binnengekregen. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Het event is een onderdeel van het Festival: Samen Tegen Racisme tijdens de Week Tegen Racisme. Er zijn beperkte plekken beschikbaar, graag (gratis) ticket reserveren via: https://dezwijger.nl/programma/festival-samen-tegen-racisme

Tot dan!

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179
Amsterdam
Toon op Google Maps