‘Is God werkelijk dood?’ vroeg ook Van Gogh zich af, in het voetspoor van Nietzsche. ‘Wat betekent het om mens te zijn? En wat vermag kunst nog in een dergelijke wereld?’ Volgens Van Gogh was niet alle hoop verloren, kon de mens nog kiezen en waren er mogelijkheden om dromen en idealen te verwezenlijken.

Wat geeft ons leven zin? Waar vinden we wijsheid en kennis daarover: in de cloud, in bibliotheken, in kunst? En is de westerse cultuur verworden tot een grafmonument van toeristische attracties of is zij nog altijd een rijkgevulde schatkamer die hoop biedt?

Bestel nu entreekaarten of word eerst Nexus-lid en profiteer direct van aantrekkelijke korting op de entreekaarten: leden kunnen maximaal vier kaarten voor het gunstige ledentarief van 50 euro per kaart bestellen; Connect-leden kunnen één kaart voor 20 euro en vier kaarten voor het ledentarief bestellen. De voertaal tijdens het symposium is Engels.

Programma Nexus-conferentie

10:00 Welkom
Rob Riemen

10:15 A sense of reality

Humberto Beck, Laurence des Cars, Stephen Farthing, Brian Greene, László Nemes, Antonio Scurati, Valentina Vapaux, Leon Wieseltier en Rob Riemen.

12:45 Lunch

13:30 A sense of possibility
Lisa Appignanesi, Georges Didi-Huberman, Robbert Dijkgraaf, Katherine E. Fleming, Emilie Gordenker, Tomáš Halík, Andrej A. Tarkovski, Béla Tarr en Rob Riemen.

16:00 Signeersessie en receptie

nexus instituut lezing 2023

Kijk voor meer informatie over de Nexus-conferentie 2023 op de website van het Nexus Instituut of open direct de online brochure.