Getijdengemeenschap De Binnenkamer/Klooster in de Cloud is een initiatief van Reintje Stomphorst. Op doordeweekse dagen worden twee keer per dag getijdengebeden gestreamd vanuit de kapel op Nieuw Hydepark in Doorn. Daarnaast zijn er via Klooster in de Cloud online weekretraites.

Creativi-tijd

De de online weekretraite van 14 tot 20 juni heeft als thema Creativi-tijd, creatief verkennen van het kloosterleven voor je dagelijks leven. In de retraite wordt de kunst van het beginnen verkend, de kunst van het ophouden en vooral de kunst van het met positieve aandacht aan het werk zijn. Dat is timemanagement vanuit het klooster.

De deelnemers gaan creatief aan het werk, vier keer per week komen zij via Zoom online bij elkaar. Op alle dagen is er een filmpje met een ochtendmeditatie en opdracht als creatief schrijven, schilderen of meditatief fotograferen. In de chat wordt contact gehouden en ervaringen uitgewisseld. Al werkend kom je ongemerkt tot bezinning. Juist in coronatijd wordt duidelijk hoe waardevol de spirituele structuur uit de kloosters is. De retraite wordt begeleid door Ds. Ronald Heins en Ds. Corinne Groenendijk.

Bron: www.youtube.com

Praktische informatie

De kosten voor de retraite bedragen € 50,-. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Meer informatie is te vinden op www.kloosterindecloud.nl.