In zijn boek Leef wat je Bent waarschuwt hij voor het tempo van onze prestatiemaatschappij: ‘pas op voor een leven dat niet het jouwe is’ en ontvouwt een positief en universeel mensbeeld.

In Volwassen geloven en denken gaat hij uit van onze principiële en organische verbondenheid en roept hij op om over grenzen van religies en wetenschap heen elkaar te ontmoeten in het belang van mensheid en planeet.

Dirk van de Glind is docent levensbeschouwelijke vorming en schrijver. Hij heeft vele jaren de gelegenheid gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest. Wetenschap en kritisch denken zijn volgens hem belangrijk, maat het begint met verwondering en vertrouwen.

 

“Van de Glind schrijft zeer goed, gestructureerd, helder, analytisch, beeldend, persoonlijk. ‘Volwassen geloven en denken’ is een boek dat erg kritisch is ten aanzien van de christelijke traditie, maar met een positief-constructieve intentie. Van de Glind is de rancune voorbij. Hij heeft geloof beleefd zoals het níet moet, maar hij heeft ook iets iets geproefd van hoe het wél kan. En dat laatste, dáár wil hij zijn energie in steken.”

(Taede Smedes – Nieuw Wij)

Kijk voor een kennismaking op www.dirkvandeglind.nl.

Op zaterdag 26 mei vertelt Dirk over zijn boeken. U bent van harte welkom om met hem in gesprek te gaan.