Rabbijn Lody van de Kamp gaat onder andere met imam Jamal Ahajjaj van de Haagse as-Soennah moskee in gesprek over dit thema.

Aanleiding

De terreuraanslagen van de afgelopen tijd zorgen ervoor dat wij in een turbulente tijd leven. Het grimmige tijdsbeeld dat dit met zich meebrengt, roept veel angst op. Als gevolg hiervan moeten onschuldige burgers het steeds vaker ontgelden.

Zo heeft stichting as-Soennah op 24 juni 2017 een brief ontvangen, waarbij gedreigd is met een aanslag door middel van een vrachtauto. De afzender heeft gesteld dat een tegenaanval op onschuldige bezoekers niet uitgesloten is. “Een vrachtauto die een school of moskee raakt! Vergeet dat niet!”, stelt de afzender. Een miniatuurvrachtauto wordt meegestuurd om het dreigement extra kracht bij te zetten. De dreigbrief heeft een enorme impact gehad op de moslimgemeenschap in Den Haag, temeer daar de brief in de Ramadan en aan de vooravond van het Suikerfeest is gestuurd.

‘Said & Lody’ namen contact op met de as-Soennah om steun en medeleven aan de moslimgemeenschap in Den Haag te betuigen. Na hun bezoek aan stichting as-Soennah is er gesproken over de rol die maatschappelijke en religieuze organisaties van onderop kunnen spelen om de verbinding en de dialoog in de samenleving te versterken. Om hier concreet vervolg aan te geven is er besloten om een bijeenkomst te organiseren, waarbij angst wordt omgezet in kracht en de binding met elkaar wordt versterkt. In de bijgaande uitnodiging kunt u hier alles over lezen.

Uitnodiging

U bent van harte welkom om deel te nemen. Om deze avond tot een succes te maken, is het van belang dat betrokkenen zoals u aanwezig zijn.

Praktische informatie:

Datum: Woensdag 15 november 2017
Locatie: Stichting as-Soennah, Fruitweg 5 2525KE Den Haag
Tijd: 19.00 – 22.00 uur. Van 18.30 – 19.00 uur vindt de inloop plaats met een hapje en drankje. Het programma start om 19.00 uur.

Graag vernemen wij van u of u aanwezig zult zijn via info@saidenlody.nl.