Over de sprekers

Zoë Deceuninck is journalist in Suriname en initiatiefnemer van het journalistieke webplatform Surilines. Voor dit webplatform schreef Zoë artikelen over de evolutie van de gezondheidszorg en het onderwijs in Suriname en hoe Nederland hier al dan niet aan bijdraagt.

Miriam van Coblijn is freelance-journalist in Nederland en verbonden aan het journalistieke webplatform Surilines. Voor Surilines schreef Miriam artikelen over hoe Suriname de gezondheidszorg en het onderwijs in Nederland beïnvloedt. Ook schreef ze artikelen over de pogingen van Nederland om het onderwijs te dekoloniseren en de impact daarvan op studenten uit Suriname die in Nederland komen studeren.

Joan Nunnely is een bruggenbouwer en sociaal ondernemer. Als initiatiefnemer van SuConnect heeft ze een platform gecreëerd dat studenten ondersteuning biedt in hun reis op weg naar studie succes. Daarnaast is Joan raadslid in de gemeente Rotterdam, waar ze zich inzet voor een inclusieve en welvarende toekomst voor alle inwoners.

Noémi Beyer is kunsteducator op basisscholen. Met het uitwisselingsproject ‘Makandra’ geeft ze zowel les in Suriname als Nederland over wat er nog nu nog zichtbaar is van het slavernijverleden. Kennis over het slavernijverleden en het uitwisselen daarvan tussen Surinaamse en Nederlandse kinderen, versterkt de bewustwording over het gedeeld verleden.

Menouschka Baldew is ingenieur, ze kwam 4 jaar geleden naar Nederland voor studie. Ze behaalde dit jaar haar Master aan de TU Delft en heeft inmiddels een vaste baan. Haar bachelor haalde ze aan de Anton de Kom Universiteit in Suriname.

Rakesh Gajadhar-Sukul is directeur op het Ministerie van Volksgezondheid in Suriname. Houdt zich bezig met beleid in Suriname en betreffende samenwerkingen met het buitenland op het gebied van gezondheidszorg.

Geïnteresseerd?

Klik op deze link voor meer informatie.

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179
Amsterdam
Toon op Google Maps