Pater Frans van der Lugt was Jezuïet en werkte jarenlang in Homs, in Syrië. Voor de oorlog uitbrak, organiseerde hij wandelingen. In deze voettochten zoals hij ze noemde, liepen zowel christelijke jongeren als moslimjongeren mee. Toen de oorlog in Syrië uitbrak, bleef Van der Lugt in Homs, om mensen die niet konden vluchten, te helpen. In 2014 werd hij in zijn klooster vermoord.

Wandeltocht

De Walk of Homs wordt georganiseerd door Anne Claire van der Lugt, de jongste nicht van Frans. Zij loopt van 5 tot 10 april met 83 andere wandelaars in vijf etappes van Amsterdam naar Den Bosch. De groep bestaat bewust uit 84 deelnemers: op 10 april 2022 zou Frans van der Lugt 84 geworden zijn.

Met de Walk for Homs wordt de wederopbouw van Al Ard (‘Het Landgoed’) van Frans van der Lugt en de realisatie van het Frans van der Lugt Centre in Homs gesteund. Met de opbrengst van de wandeltocht krijgen jongeren in de regio van Damascus kwalitatief onderwijs, zodat ook zij een toekomst kunnen opbouwen.

Deelnemen

Het is mogelijk om de eerste of de laatste etappe mee te lopen. Deelnemers wordt gevraagd zich te laten sponsoren; het geld gaat naar Homs. Meer informatie is te vinden op de website Walk for Homs.nl.