Sacred Songs

Sacred Songs brengt muziek uit verschillende spirituele stromingen en zangtradities samen in één concertuitvoering. Eerdere edities van de vocale productie in Rotterdam en Den Haag kregen alom lovende reacties.

Women’s Voices

In de geschiedenis van religies en muziektradities speelden vrouwen vaak een baanbrekende rol, die niet altijd als zodanig erkend is. Women’s Voices zet de schijnwerpers op  toonaangevende werken van deze vrouwen. Zo komt repertoire van vrouwelijke mystici uit de islam en het christendom aan bod: Karima el Fillali zingt soefigedichten van o.a. Rabia al-Basra (8e eeuw) en Psallentes Trio liederen van Hildegard von Bingen (12e eeuw). Miriam Abouseif zingt koptische Marialiederen en Noam Vazana sefardische songs die eeuwenlang van moeder op dochter overgeleverd zijn.

Artistiek leider Monica Akihary

Monica Akihary is een in Amsterdam woonachtige zangeres, die samen met gitarist Niels Brouwer duo Boi Akih vormt. Haar brede muzikale basis – van oosterse tot westerse genres – komt haar uitstekend van pas als artistiek leider van Sacred Songs. Met een feilloze muzikale intuïtie weet ze de verscheidenheid aan stemmen, genres en klankkleuren samen te smeden tot één presentatie.

PERSFOTO-Culture-Connection-presenteert-Sacred-Songs-Womens-Voices_Monica-Akihary_fotograaf-Eric-Kampherbeek-1.5-MB
Beeld door: Culture Connection/RV

Praktische gegevens:

Datum: 28 september 2018
Tijd:
20.30 uur: aanvang concert | € 17,-
19.00 uur: inleidingen door theologe Heleen Ransijn over Hildegard von Bingen en door Anne van Oostrum (UvA) over koptische en soefiliederen
Locatie: De Duif, Prinsengracht 756, 1017 LD Amsterdam
Kaartverkoop via www.culture-connection.org

Culture Connection

Sacred Songs – Women’s Voices is een productie van Culture Connection in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam, NEWConnective, UvA, Koptische kerk e.a.

Met dank aan: Prins Bernhard Cultuur Fonds, Kerk en Wereld, Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

www.culture-connection.org en www.facebook.com/organizationcultureconnection