Jaime de Bourbon de Parme is belast met het ophogen van internationale klimaatambities en het vinden van gedragen oplossingen om wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te verlagen en de regeneratieve kracht van onze planeet te versterken. Hij is ook bestuurslid van het Green Climate Fund, dat ontwikkelingslanden helpt in hun mitigatie- en adaptatieslagkracht. Hij werd geboren in Nederland in 1972. Hij behaalde een MA aan Johns Hopkins University Paul H. Nitze School of Advanced International Studies (SAIS) en een BA aan Brown University, beide in de Verenigde Staten. Hij is getrouwd en heeft twee jonge dochters. Op NieuwWij.nl verscheen onlangs dit interview met hem.

De lezing wordt gevolgd door een interactief debat onder leiding van Philip de Witt Wijnen, politiek redacteur van het NRC. Bij deze paneldiscussie schuiven aan: Femke Dingemans, directeur van Brabantse Milieu Federatie; Hagar Roijackers, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant; Wim Bens, Bestuursvoorzitter van ZLTO en NCB Ontwikkeling en Maurits van Bouwdijk Bastiaanse, voorzitter Landelijk Brabant / Brabants Particulier Grondbezit.

Na de lezing en de discussie volgt een uitvoering door de Cappella Pratensis uit de koorboeken van de Illustre lieve Vrouwe Broederschap.

De toegang is kosteloos. U kunt zich voor de lezing aanmelden via deze link: https://zwanenbroedershuis.nl/agenda/?id=80#inschrijven.