In zijn lezing staat wetenschapper en lekenpredikant Heino Falcke stil bij het uiterst actuele en urgente thema ‘duurzaamheid’. Hij combineert zijn wetenschappelijke kennis van het heelal met zijn christelijke visie op de schepping. Hoe klein de mens in het perspectief van de kosmos ook is; we hebben volgens Falcke een belangrijke opdracht om ons gezamenlijk in te zetten voor de schepping.

De Protestantse Lezing vindt plaats op zaterdag 30 oktober 2021 en wordt dit jaar opnieuw omlijst door het online Petrus Festival. De presentatie is in handen van Talitha Muusse. De Petrus-band verzorgt tijdens het festival eigentijdse uitvoeringen van psalmen over de schepping, en een divers panel reflecteert onder leiding van Muusse op het thema ‘geloof en duurzaamheid’. Het Petrus Festival is vanaf 20.00 uur live te volgen via petrus.protestantsekerk.nl/festival.

Heino Falcke is hoogleraar Astrodeeltjesfysica en radioastronomie aan de universiteit van Nijmegen. In het laatste Petrus Magazine vertelde hij over zijn geloof in een creatieve God.

Over de Protestantse Lezing

Deze jaarlijkse lezing rond Hervormingsdag is een protestantse bijdrage aan een actuele maatschappelijke discussie. De eerste lezing vond plaats in 2017 door prof. Katharine Kunter. Daarna werden de lezingen gegeven door Ben Tiggelaar (2018), Pieter-Jaap Aalbersberg (2019) en Mark Rutte (2020).