Dit keer staan vooral jonge Rotterdamse vertolkers van spirituele zang, poëzie en muziek in de spotlights. Zij kiezen repertoire uit hun eigen cultuur en traditie rond het thema ‘Vrijheid en vrede’. Artistiek leider Monica Akihary brengt al dit moois samen in één totaalpresentatie met Caribische praise songs, christelijke hymnen, Kaapverdische gospel, mystieke poëzie uit Turkije, soefizang uit het Midden-Oosten en Iraanse- en Indiase spirituele muziek.

Vrijheid en vrede

Hoe beleven de deelnemende artiesten vrijheid en vrede in hun dagelijks leven, werk en muziek? Hoe bepalen zij hun eigen weg op basis van de tradities van hun ouders, maar ook in wisselwerking met de vele culturen die in Rotterdam aanwezig zijn? Wat motiveert, steunt en inspireert hen? Dat horen we terug in de teksten en muziek die zij presenteren in Sacred Songs Rotterdam.

Sacred Songs toert door Nederland

Stichting Culture Connection trekt met Sacred Songs door Nederland en realiseert het project in iedere stad met lokale zangers, koren en partners. Iedere editie is anders; iedere keer komt een totaal nieuwe voorstelling vol verrassingen en nog onontdekte talenten tot stand. Eerder stond Sacred Songs in Utrecht, Dordrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Partners

Sacred Songs Rotterdam is een productie van stichting Culture Connection i.s.m. Grounds, Codarts, Pelgrimvaderskerk, en vele wijkpartners in Delfshaven. Met dank aan stichting Pilgrim Harbour, gemeente Rotterdam, stichting Van Leeuwen-van Lignac.

Voor de meest actuele informatie kijk je op: https://www.culture-connection.org/category/sacred-songs/.