pride in de wester 31 juli

De Protestantse Kerk Amsterdam heeft een lange traditie van betrokkenheid bij Pride Amsterdam. Bekend zijn de jaarlijkse Pride Kerkdienst in de Keizersgrachtkerk, de regenboogverlichting van de Westerkerk, de Pride Pelgrimage en de pride activiteiten in de Oude Kerk. Wielie Elhorst, predikant namens de PKA voor de LHBTQIA-gemeenschap, legt uit: “Met Together: Pride in de Wester willen we het belang van Pride onderstrepen. Pride staat voor het vieren van diversiteit en het bevorderen van de emancipatie en sociale acceptatie van LHBTQIA-mensen. De kerk wil hier actief aan bijdragen als onderdeel van het maatschappelijk middenveld van de stad. We zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt in de kerk en we nemen actief deel aan gesprekken en initiatieven in Amsterdam die gericht zijn op emancipatie en sociale acceptatie”.

Programma van het festival

Het festival begint om 16.00 uur met een feestelijke ontvangst in de Westerkerk. “We nodigen de bredere LHBTQIA-gemeenschap en de stad Amsterdam in het bijzonder uit. Dit festival is een uiting van dankbaarheid voor wat er al is bereikt en een blijk van onze wens om partner te zijn in het streven naar een inclusieve stad waar iedereen zich thuis voelt,” aldus Wielie Elhorst. Na de ontvangst kunnen bezoekers genieten van talkshows, een dragshow, een kleine foto-expositie, een interactief kunstproject, wordt er inclusief gezongen en kan er gedanst worden. Er zijn onder andere bijdrages van Haroon Ali, Joris van de Sande (Pride TV), Het Dans Paleis, Lady Galore, Tirza de Fockert en Mikkie van der Mik.

Gesteund door Religious Pride

Together: Pride in de Wester wordt mede gesteund door de Religious Pride Commissie van Pride Amsterdam. Deze commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende kerken, een synagoge en christelijke organisaties, ziet het festival als een belangrijke activiteit van Religious Pride. De commissie wil vooral gelovige LHBTQIA-mensen de mogelijkheid geven om op hun eigen, herkenbare manier deel te nemen aan Pride. Naast de Pride in de Wester worden meer activiteiten georganiseerd zoals de Pride Pelgrimage, Pride Walk en Pride Kerkdienst, zie deze website.

Together: Pride in de Wester
is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Westerkerk op woensdag 31 juli van 16.00 tot 23.00 uur.

Westerkerk, Amsterdam

Amsterdam

Prinsengracht 279
1016 GW Amsterdam
Nederland
Toon op Google Maps