De drie sprekers zijn schrijfster en filmmaakster Natascha van Weezel, bijzonder hoogleraar Religieus Humanisme en Compassie Hans Alma en schrijver, spreker en Islamdeskundige Enis Odaci.

Dompredikant ds. Willem Roskam zal de lezing openen en afsluiten. Anna Timmerman, directeur van PAX, introduceert de sprekers en leidt het vraaggesprek met het publiek.

Over de sprekers

Natascha van Weezel schreef het boek Thuis bij de vijand. Moslims en joden in Nederland en maakte de documentaire Natascha’s beloofde land

Hans Alma, schreef het boek Het verlangen naar zin. De zoektocht naar resonantie in de wereld en is bijzonder hoogleraar religieus humanisme en compassie aan de VU

Enis Odaci, is publicist en hoofd online van Volzin, magazine voor religie en samenleving. Ook is hij voorzitter van stichting Humanislam – een denktank voor islamitisch humanisme – en adviseur en spreker over interreligieuze dialoog, diversiteit en inclusie.

Programma

  • 15:30 – 16:00 uur: inloop
  • 16:00 – 17:15 uur: lezingen en reacties uit publiek
  • 17:15 – 18:00 uur: hapje en drankje

De lezing is gratis toegankelijk, vooraf aanmelden is verplicht en kan op de website van PAX. Het evenement is ook te volgen via een livestream.

Domkerk Utrecht

Achter de Dom 1
Utrecht
Toon op Google Maps