Op weg naar een inclusieve samenleving is het thema van de Vredesweek 2021. De stad Utrecht herbergt 360.000 mensen, waarvan 130.000 met een migratieachtergrond uit 172 verschillende landen. Vanuit de Domkerk, samen met organisaties als PAX en Utrecht in Dialoog, en de gemeente Utrecht zelf ziet diversiteit als een rijke voedingsbodem voor samenwerking.

Op weg naar een inclusieve samenleving problematiseert die diversiteit niet, maar neemt haar als een gegeven. Wij kiezen onze samenleving niet, maar we zijn elkaar gegeven. De vraag is niet of we wel of niet divers willen zijn, maar hoe we samen leven, samen wonen en samen werken.

Verschillende perspectieven

Burgemeester Sharon Dijksma, Zaïre Krieger en Marieke Sillevis Smitt roepen op tot inclusie vanuit verschillende perspectieven. Burgemeester Sharon Dijksma zal de rol van sterke vrouwen in de samenleving benadrukken en laten horen hoe Utrecht op weg is naar die inclusieve samenleving. Zaïre Krieger zal als spoken wordt artist haar Nederlandse vertaling van “The Hill We Climb” van Amanda Gorman voordragen. Marieke Sillevis-Smitt zal bijdragen vanuit haar inzet als pastor voor ongedocumenteerden in de stad Utrecht.

De lezing is ook te volgen via een livestream op YouTube. Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot aanmelden is hier te vinden.

De Vredesweeklezing is de opening van de nationale Vredesweek 2021. Van 18 t/m 26 september worden er door het hele land worden er honderden activiteiten georganiseerd. Bekijk hier wat er bij jou in de buurt te doen is.

Domkerk Utrecht

Achter de Dom 1
Utrecht
Toon op Google Maps